Jokioisten teehuone

IMG_20180820_105328

Teematkailu Suomessa on yksi lempiasioitani. Siispä kyselin taannoin Twitterissä, mitä teekohteita olisi kohtuullisen päiväretken päässä Tampereelta. Minulle vinkattiin Jokioisten teehuone, jossa pääsin käymään eilen. Teehuone on avoinna kesäsunnuntaisin, eli tänä vuonna on vielä yksi sunnuntai jäljellä.

Jokioinen osoittautui esteetikon silmää miellyttäväksi paikaksi. Useinhan teehuoneet tunnistaa siitä, että ne ovat kauniita puutaloja ja erottuvat ympäristöstään – nyt ongelmaksi koitui se, että kauniita puutaloja oli kaikkialla. Opasteet ovat kuitenkin hyvät, ja vaikka ensin näyttää siltä, että on astumassa jonkun yksityiseen pihaan, viimeistään teepannu portaiden pielessä varmistaa paikan oikeaksi. 20180819_135853763

Englantilaisen teekulttuurin teehuoneelta saa monia leivonnaisia (ainakin sitruuna-unikonsiemenkakku oli hyvää) ja pääasiassa mustaa teetä. Teelistalla on useampaa maustamatonta mustaa teetä ja kahta maustettua (Earl Grey ja Lady Grey). Vihreää teetä on tarjolla vain yksi, maustamaton laatu.

Join pannullisen Lady Greytä, ja tee oli vahvaa, hyvin sitruunaista ja hyvää. Pannut ja kupit ovat tosi kauniita vintage-astioita, ja koko teehuone on sisustettu varsin englantilaisesti.

Teehuoneella taisi olla viisi pöytää, ja ne kaikki olivat koko teenjuontini ajan täynnä. Paikka on siis vilkas ja tunnelma oli kotoisa. Teetä myydään mukaankin. Teehuoneella on myös pieni antiikkinurkkaus, josta voi tehdä ostoksia teenjuonnin ohessa. Suosittelen ehdoitta!

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s