Sencha – AAA Saemidori 2017

sencha

Käväisin eilen turkulaisessa Teepolussa, josta ostin kahta teetä kotiin maistettavaksi. Tänään niistä kupissani on japanilaista vihreää teetä Sencha – AAA Saemidori 2017.

Teenlehdet tuoksuvat mielettömän hyvältä. Tuoksu on marjaisa ja makea, hassusti ei-teemäinen.

Teepakkauksen ohjeen mukaan teenlehtiä mitataan ruokalusikallinen, ja haudutusaika määrittyy pannun koon mukaan: 2 min. alle 5 desilitran pannulle, 3 min. sitä suuremmalle. Veden lämpötilaksi neuvotaan 80 °C.

Valmistin teetä eilen tällä ohjeella, ja siitä tuli turhan kitkerää minun makuuni. Ehkä se johtui siitä, että pannuni on aika pieni, vain vähän yli 3 dl. Teen mausta en erottanut mitään vivahteita, ja irvistelin sitä alas puoli pannullista.

Tänään lähestyin teetä vähän lempeämmin. Ensinnäkin lämmitin veden vain 70-asteiseksi. Otin 1 dl:n haudutusastian, johon mittasin n. 2/3 tl teenlehtiä. Haudutin niitä minuutin.

Tällä tavoin teestä tuli herkullista ja pehmeää. Teen väri on villin keltavihreä ja kirkas. Päällimmäinen maku on umami, joka värittyy marjojen happamalla makeudella.

Olen japanilaisen teen kanssa varsin alkumetreillä, mutta on jännittävää huomata, miten erilaisilta senchat voivat maistua. Tässä on ihan toisenlaisia vivahteita kuin missään aiemmin juomassani senchassa.

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s