Vietnam Oolong Oriental Beauty Light (Demmers Teehaus)

IMG_20180521_100700
Kävin Kemiönsaaressa kirjoittamassa runoutta, ja saaresta löytyi divari-kirjakauppa-teekauppa. Sieltä tein sitten sekä kirja- että teeostoksia, joista tänään kupissani on Demmers Teehausin Vietnam Oolong Oriental Beauty Light.

Teelehdet ovat suuria ja avoimia (eivät sellasia nyyttejä kuin oolong-teessä usein). Haudutin teen pussin ohjeen mukaisesti, eli lämmitin veden 80-asteiseksi, mittasin teenlehtiä suhteessa 4 tl/litra vettä ja haudutin 2 minuuttia. IMG_20180521_100112

Teen tuoksu on todella vahva ja ylikypsän hedelmäinen, tuttu tumman oolongin tuoksu. Maultaan tee on sen sijaan kevyttä: vaikka siinä toki vähän maistuu mustan teen hapettuneisuus, se on vain kevyt vivahde. Tee on nimensä mukaisesti hienostuneen kevyttä.

En ole koskaan ennen tainnutkaan juoda vietnamilaista oolongia. Olen tähän sika-säkissä-ostokseeni kyllä todella tyytyväinen (Kemiön kaupassa oli tuoksupurkkeja varmaan kaikesta muusta teestä paitsi tästä, ja silti valitsin tämän). Kun tee ei ole päällekäyvää, nautin siitä enemmän: se tuntuu kuiskaavan tärkeitä asioita sen sijaan että se yrittäisi saada huomioni huutamalla.

 

Advertisements

2 thoughts on “Vietnam Oolong Oriental Beauty Light (Demmers Teehaus)”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s