Milky oolong (T-House)

IMG_20180201_134140

Olen milky oolongien ystävä, ja olenkin maistellut läpi eri teehuoneiden milkyjä oolongeja viime vuosien aikana. En ole ihastunut vuohenmaidossa höyrytettyihin milkyihin – jotenkin pelkkä ajatus vuohenmaitoteestä tuntuu ällöttävältä, minkä lisäksi inhoan vuohenmaidon makua. Sen sijaan luonnollisesti kermaisilta maistuvat oolongit ovat usein loistavan herkullisia. (Kerma-aromilla maustetuista en nyt edes viitsi puhua. Kerma-aromi! Hirveää.)

Tähänastinen lempparini on Jyväskylässä sijaitsevasta TakeT:stä ostamani Taiwan Milk Oolong. Lempparin löytäminen ei kuitenkaan estä maistelemasta lisää!

Nyt maljassani on jyväskyläläisen T-Housen Milky oolongia. Olen hauduttanut tätä myös gaiwanissa, mutta tämän teen ominaismakuun sopii mielestäni paremmin pannuhaudutus.

T-Housen teepakkauksissa ei ole haudutusohjeita, joten tein teen siten kuin vihreät oolongit yleensä, eli mittasin n. 1,5 tl teenlehtiä 3,2 dl:n pannuani varten, ja haudutin teetä kaksi minuuttia 80-asteiseen veteen.

Tee on maitoisaa, mutta ei kermaisaa. Maitoisuus ilmenee teessä happamuutena ja vähän pistävänä makeutena. Milky oolongit tuntuvat jakautuvan näihin leireihin: kermaisat – maitoisan happamat. Olen enemmän pehmeän ja kermaisan ystävä, muttei tässäkään mitään vikaa ole.

Näin voimakasarominen tee sopii hyvin vaikka suklaan kanssa nautittavaksi. (En yleensä syö teen kanssa mitään, koska haluan maistaa teen kunnolla.) Teen voi myös hauduttaa monta kertaa, joten siitä riittää isommallekin porukalle.

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s