Matchasuklaa


Sain villin päähänpiston ja googlailin matchasuklaan reseptejä. Tänään olen siis testaillut matchasuklaan valmistamista!

Tein seuraavasti:

Sulatin 150 gramman valkosuklaalevyn vesihauteessa.

Sekoitin ruokalusikallisen matchajauhetta sulaan suklaaseen.

Pursotin massasta pieniä pipanoita.

Laitoin jääkaappiin kiinteytymään.

Mitä opin? Että suklaamassan pursottamista helpottaa, jos sen antaa ensin hiukan jäähtyä. Kuuman, täysin juoksevan massan kanssa olin vähän pulassa (varsinkin, kun en omista pursotinta vaan käytin muovipussia, jonka kulman leikkasin auki). Ja että pipanat kannattaa pursottaa leivinpaperille. Siitä ne irtoavat helposti.

Entä maku sitten? En ole valkosuklaan ylin ystävä (se on niin ällömakeaa), mutta matcha tuo suklaaseen kivaa kirpeyttä. Lopputulos on hyvä, vaikkakin äkkimakea. Monta ei pysty kerralla syömään.

Tämän talvisen piristeen ohjeen löysin täältä: http://www.thirstyfortea.com/recipes/matcha-chocolate-chips/

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s