Japan Buddha Ama Cha (Take T)

Kävin jyväskyläläisessä Take T:ssä tänään ensimmäistä kertaa. Kerron teekaupasta enemmän seuraavassa päivityksessäni. Ostin kahta teetä, joista ensimmäisestä nyt:

Myyjä kehui Japan Buddha Ama Cha -teetä anismaiseksi, makeaksi ja todella erikoiseksi. Tee oli niin hintavaa, että ostin sitä vain 25 grammaa (sekin maksoi yli kympin). Odotukset olivat korkealla.

Tee neuvotaan hauduttamaan 70-80-asteessa, 2 minuuttia. Annostusohje on “kaksi lehteä kuppia kohden”. Näin tein.

Tee ei tuoksu juuri miltään. Se on hyvin vaaleaa, vähän kellertävää. Mutta maku: se on täysin yllättävä, potkaisevan makea ja vähän puunlehtimäinen.

Maistettuani teetä sain kauhumuiston Sara Hildenin taidemuseon kahvilasta, jossa olen juonut hortensianlehdistä haudutettua, ylimakeaa juomaa. Googlailin sitten tätä Ama Chata ja kas, tämä on sitä samaa. Ja todellakin: pakkauksessa lukee “yrttitee”.

Olen nyt siis mennyt ostamaan juuri sitä hirveän makeaa hortensiaa, jota välttelen kuin ruttoa aina siellä museon kahvilassa. Huippuhienoa. Kunpa pakkauksessa olisi ollut taikasana “hortensia”. Tee oli maustamattomien teiden hyllyssä, joten en tajunnut, ettei se ole teepensaan lehdistä tehtyä ollenkaan.

No, enpä luovuta. Haudutan lehtiä toisen kerran, nyt vain minuutin. Maku on edelleen tosi sokerinen, mutta sentään vähemmän ällöttävä. Kun teetä siemailee vähitellen, eikä yritä juoda sitä nopeasti, sen makuun jopa vähän tottuu. Ja se aniskin siellä tosiaan vivahtaa, kun liiallinen makeus jäi siihen ensimmäiseen haudutukseen.

Ehkä saan nämä 25 grammaa kulumaan, kunhan haudutan maltilla. Ensi kerralla laitan kyllä kupilliseen vain yhden lehden ja senkin varovasti.

Advertisements

One thought on “Japan Buddha Ama Cha (Take T)”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s