Posliinisen teepannun korjaaminen kotikonstein

20170311_095814766

Rikoin posliinisen teepannuni juuri siten kuin se eniten harmittaa: kolautin pannun nokasta palasen pois. Teen kaataminen pannusta muuttui mahdottomaksi. Sitä valui mihin sattui, vähän ehkä kuppiinkin, mutta sen kanssa ei voinut enää elää.

Muuten ehkä olisin istuttanut pannuun jonkin kasvin ja jatkanut elämääni, mutta pannu oli todella sopivan kokoinen. Litraisten pannujeni joukossa puolilitrainen oli ihanan kevyt ja juuri loistava kahden kupillisen hauduttamiseen.

En löytänyt säällisessä ajassa (noin vuosi) uutta sopivaa puolen litran pannua, joten tämä pannu sai nousta uuteen elämään. Se korjattiin ihan kotikonstein valkoisella askartelumassalla, jonka päälle tuli useampi kerros posliinilakkaa. Sitten vain pannu uuniin: asetin teepannun kylmään uuniin, lämmitin uunin 160-asteiseksi, annoin sen olla tässä lämpötilassa 90 minuuttia ja laitoin uunin nollalle. Pannu sai jäähtyä siellä uunissa pikku hiljaa.

Lopputuloksena nokka on kuin uusi, teen kaataminen sujuu loistavasti, ja korjauksesta muistuttaa vain se pikkuseikka, että valkoinen askartelumassa muuttui uunissa teenruskeaksi. (Jos valitsee massansa paremmin, saanee paremman värituloksenkin.)

Pannu on päässyt takaisin lähes päivittäiseen käyttöön. Ja onhan se varsin romantillinen ja söpö, korjauksineen kaikkineen. (Tuossa kuvassa se korjaus näkyy tummana, pienenä alueena nokan alaosassa.)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s