Valkoinen Kardemumma Tee (Teekauppa Veiström)

img_20170301_093750

 

Teekauppa Veiström nimeää teensä kuin ihmisen: niillä on etu- ja sukunimi, joskus myös toinen nimi. Tänään juon teetä nimeltä Valkoinen Kardemumma Tee.

Kardemumma tuo tämäkän pullantuoksun tällaisen harvemmin leipovankin ihmisen keittiöön. Siitä on hyvä aloittaa, tuoksusta. Tämä tee nimittäin tuoksuu jo pakkauksen läpi, ja kun pussin avaa – uuh! Mausteisuus on anakin kohdillaan, eikä tarvitse arvailla, miltä teen tulisi maistua.

Haudutin teetä ohjeen mukaan, 70 °C, 2 minuuttia. Tämä on taas näitä teelaatuja, joita on vaikea mitata. Teenlehdet ovat pitkiä, toisiinsa takertuvia ja kevyitä, joten on lähes mahdotonta saada mitatuksi teetä lusikalla. Lopulta päädyin summittaiseen arvioon.

Hassua, miten vaalea ja kevyen näköinen tee voi maistua niin voimakkaalta. Kardemumma on näkymätöntä, mutta siitä huolimatta etsin sitä teekupistani. Eihän mikään voi maistua, ellei sitä ole olemassa. img_20170301_093815

Valkoinen tee on sen verran kevyttä itsessään, että kardemumma vie ainakin minun kokemuksellani siitä voiton. Suuhun jää sellainen maku, kuin olisi juuri syönyt oikein tukevan pullan. Se on oikeastaan aika hauskaa (ja sainkin tätä teetä sopivasti eilen, laskiaistiistaina).

Pussi ohjeistaa hauduttamaan teen 1-2 kertaa. Olen sekä eilen että tänään jättänyt hauduttamiset yhteen kertaan, koska kardemumma on sen verran täyteläinen maku, ettei sitä kaipaa heti toista kupillista/pannullista.

Tämä tee sopisi mitä loistavimmin johonkin sellaiseen tilanteeseen, jossa on totuttu juomaan kahvia: esimerkiksi tumman suklaan kanssa. Teen maku on niin voimakas, että se kestää kanssaan muitakin makuja.

Alanoottina: Sain tätä teetä maistiaisiksi Teekauppa Veiströmistä.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s