Jasmiini Lyhty (Teekauppa Veiström)

20170201_142341993

 

Sain lahjaksi jasmiiniteetä, ja täytyypä myöntää, ettei kaapissani olekaan pitkään aikaan  ollut jasmiinia. Tänäinen tee on Teekauppa Veiströmin Jasmiini Lyhty.

Tee on ihanina lyhdynmuotoisina nippuina. Mittaaminen on sikä20170201_142034628li helppoa, että sain ohjeeksi 1 lyhty/noin puoli litraa vettä. Haudutin teetä 2 minuuttia pakkauksen ohjeen mukaan (80 °C).

(Toisena päivänä testasin yhden lyhdyn laittamista 3,2 dl:n pannuun, mutta siitä tuli minulle liian voimakasta. Eli pysytellään tässä puolen litran pannussa näiden kanssa.) (On muuten hankalaa tehdä vain puoli litraa teetä Tardikseen, joka on bigger on the inside. Olen alkanut mitata veden millilleen, koska muuten teestä tulee joka kerta liian laihaa.)

Jos olet koskaan juonut sellaista hajuvedenmakuista jasmiiniteetä, sinulla voi olla samoja kammoja kuin minulla. Mutta: tämä ei ole yhtään sellaista.

Kaikki kauhumuistot katoavat saman tien, kun hörppää tätä – jo väriltäänkin lupaavan kaunista – teetä. Jasmiini20170201_142304883 maistuu todella vahvasti, mutta on pehmeää ja vain hiukan reunoiltaan makeaa.

Yhdestä lyhdystä voi surutta hauduttaa teetä ainakin kolme kertaa. Jokainen haudutus on jasmiininen, joka kerta vähän eri tavalla. Teestä tulee haudutus haudutukselta täyteläisempää, maku ikään kuin punoutuu vähitellen kokonaiseksi.

Olen nyt juonut tätä menneinä päivinä vähintään litran päivässä. Ihanan kevyt tee, sopii niin aamuun kuin iltaan.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s