Teekukka

sam_5720

 

Sain taannoin lahjaksi lajitelman teekukkia. Ne ovat vihreää teetä, joka on sidottu palloksi niin, että vedessä teepallosta aukeaa kukka. Lajitelmassa jokainen kukka on erilainen: toisista on purkautunut ulos ilotulitusmaisia pienten vaaleiden kukkien ketjuja, toisista on tullut aika simppeleitä muotoja.

Teekukat ovat jääneet vähälle käytölle kahdesta syystä: en omista lasista teepannua, joten niiden avautumisspektaakkelin nähdäkseni olen haudutellut teetä milloin missäkin lasiastiassa ja vaikka nämä nämä ovat ihan Kiinasta asti tuotuja lahjakukkia, niiden tee ei ole ollut mainittavan erityisen makuista. sam_5727

Teen avautumisen seuraaminen on kyllä ihan hauskaa. Teen hauduttamisesta tulee sosiaalinen tapahtuma, jossa ihmetellään avautuvan kukan hienouksia.

En oikein ole koskaan tiennyt, miten suuri määrä teetä yhdestä kukasta pitäisi valmistaa. Joskus olen hauduttanut pannullisen, joskus lasillisen. Ehkä sillä ei ole niin merkitystä – vaikka kukan avautumiseen menee pitkä aika (ja kukka jää sitten vielä pannuun hautumaan lisää), teestä ei ole koskaan tullut pahaa.

Tänään laitoin teekukan lasin pohjalle ja seurasin sen avautumista. Sinnehän se raukka jäi vähän ahtaaseen jumiin, mutta mahtui aukeamaan kuitenkin. Tällä kertaa tarjolla oli varsin minimalistinen kukka: vihreää reunoilla, keltaista ja oranssia keskellä. (Kuva on erityisen kehno, koska teessä kelluu pieniä teelehden hippusia sotkemassa.)

Tee on maultaan sellaista tavallista, maustamatonta vihreää, jossa ei ole mitään ihmeellisyyksiä. En joisi tällaista teetä ilman kukan tarjoamaa visuaalista elämystä. Aika vahvaahan tee on, kun kokonaisen pallon laittaa yhteen lasilliseen.

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s