Yunnan Red Dragon Pearl (Teekauppa Veiström)

img_20170115_110018

Yunnan Red Dragon Pearl on sen verran komea nimi teelle, että onhan sitä kokeiltava. En ole mustan teen ihminen, mutta kanssa-asujani on, joten meillä on useampaa mustaa teetä hyllyssä. Yleensä tuijottelen niitä epäluuloisesti, ja kerran maistettuani hylkään ne takaisin hyllylle.

Nyt Teekauppa Veiströmistä löytyi tällainen helmen muotoon kieputeltu musta tee, josta minäkin innostuin (ensin nimen vuoksi, sitten esteettisistä syistä (katsokaa nyt, miten kauniita nuo helmet ovat!)). Tee on maustamatonta mustaa.

Teen mittaaminen sihtiin: ongelma. Ohje on lusikallisina/litra.Miten mitata lusikalla teetä, joka on palloina? Mittailin sitä lähinnä silmämääräisesti.

Hauduttaminen: tein ohjeen mukaan; 95 °C, 2 minuuttia. Kiinnostavaa kyllä, pakkauksessa luvataan teelle vain yksi haudutuskerta. (Tekee heti mieli hauduttaa sitä toisen kerran ja kokeilla, mitä tapahtuu.)

Juominen: miten musta tee voi olla näin pehmeää? Tästä puuttuu nyt ihan kokonaan se happoisuus, jonka vuoksi en useinkaan mustasta teestä tykkää. Tämä on pehmeää kuin unelma, vaikka maku onkin voimakas. Tee siis maistuu mustalta, mutta vain niiltä osin, kuin musta tee on miellyttävää, lempeää, lohdullista.

Tämä meni suoraan maistamieni mustien teelaatujen kärkeen.

img_20170115_110310

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s