Tieguanyin Iron Goddess AAA (Teekauppa Veiström)

20161228_105409808

Joulu on ohi ja kaiken sen jouluisan syömisen ja juomisen jälkeen kaipaan paluuta perusasioihin. Perusasia: hyvä oolong.

Aloitan arjen Teekauppa Veiströmin Tieguanyin Iron Goddess AAA -oolongilla. Teenlehdissä on ihanan raikas ja puhdas tuoksu, ihan inasen hapan.

Haudutin teen n. 80-asteiseen veteen, 2 minuuttia. Otin hyllyltä lempiteepannuni, pienen valurautapannun, jota sitäkin olen ikävöinyt joulunvietossani muualla (kumma juttu, miten jokapäiväisiin teevälineisiinsä kiintyy.)20161228_104941217

Tämä on hienostunut oolong. Sanon ‘hienostunut’, kun tarkoitan ‘maultaan kevyt ja mieto’. Tee kuitenkin maistuu oolongilta; sellainen tyypillinen vähän pistävä maku tuntuu kitalaessa. Ei ole vaaraa, että teenjuoja jäisi ihmettelemään, miltä teen pitäisi maistua.

Sen sijaan huomaan, että ei olisi pitänyt ottaa käyttöön juuri joululahjaksi saamaani lasia (kuvassa), jossa on silikoninen kaula. Se tuoksuu liikaa muovilta ja sekoittaa täten teen maun. Ei kun kaatamaan tee toiseen astiaan. (Joo, tiedän kyllä, että oolong tulisi muutenkin juoda laakeasta maljasta.)

Toisen haudutuksen aikana teenlehdet avautuvat kokonaan. Tee on kauniin väristä ja tuoksuu keväältä. Tee on edelleen selvästi oolongin makuista (juodessaan tietää kyllä, mitä teetä juo), mutta viehättävän hentoa, raikasta. Mitään tämän voimakkaampaa en tähän olotilaan kaipaisikaan. Sitä paitsi raikkaudessaan tee on suorastaan vähän hedelmäisen makuista. Hurmaavaa.

Kyllä tämän kautta kelpaa taas asettua. (Olen haudutellut tätä yleensä vielä kolmannen ja neljännenkin kerran, joten teenlehtiä ei kannata heittää pois liian pian.)

20161228_105113987

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s