Vihreä gunpowder

sam_5545

Eilisen Milky oolong -kirjoitukseni jälkeen minua on jo pari kertaa moitittu hifistelystä. Mielestäni en hifistele yhtään, mutta raja on toki veteen (tai oikeastaan teehen) piirretty viiva.

Perustin tämän blogin, koska en osaa kirjoittaa makuaistista. Taidekriitikkona olen tottunut kuvailemaan näkemääni, mutta makuaisti pakenee kuvailua. Tarkoitukseni on siis yrittää tehdä jotakin, mitä en osaa.

Huomaan nyt, että maistelemisen kuvaileminen menee helposti hifistelyksi. Eihän sitä voi joka kerta kirjoittaa, että “tee on hyvää”, vaan on yritettävä erilaisia keinoja oppia maistamaan teestä eri asioita. Maisteleminen ja gaiwanin (tai kahden!) kanssa pelaaminen ei kuitenkaan ole se tavallisin teenjuontitapani. Tavallisin on tällainen:

Kirjoitan taidekritiikkiä blogiini. Koska kirjoittaessani en pysty keskittymään teen maisteluun kovinkaan tiukalla pieteetillä, valitsen jotain tuttua teetä. Tänään pannussani on vihreää gunpowderia, jonka alkuperää en muista (se on lahja joltakulta), ja jonka kanssa olen viettänyt tunneperäisiä hetkiä yrittäessäni saada siitä oman makuni mukaista. Suhteeni gunpowderiin on kinkkinen. Teestä tulee helposti liian tervaisen oloista. sam_5548

No, laitan kaksi teelusikallista gunpowderia siivilään (pannuni on 3,2 dl kokoinen). Odotan, että vesi lämpenee jokseenkin 80-asteiseksi ja kaadan veden pannuun. Annan hautua minuutin (koska pelkään, että teestä tulee taas tervaa, jos unohdan sen hautumaan kahdeksi minutiksi). Otan perintöarabiakuppini ja teepannuni ja istahdan työpöytäni ääreen kirjoittamaan. (Pannulle ja kupille löytyy aina tilaa toisinaan hurjiksikin kasvavien kirjapinojen välistä.)

Valurautapannu on hyvä kirjoittajan kaveri, koska tee pysyy pitkään lämpimänä, vaikka sitä unohtaisi juoda. Tällä kertaa gunpowderista tuli riittävän kevyttä (eli varmaankin laimeaa jonkun muun mielestä), ja sen juominen on ihan ilo. Toisaalta olen kyllä iloinen, että purkin pohja on jo lähellä.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s