Appelsiini Pu-erh (Teeleidi)

20161021_105902509

Perjantaina matkustin Jyväskylään, missä menin kuluttamaan ylimääräiset 40 minuuttia bussin saapumisen ja gallerian aukeamisen välissä Teeleidiin. Teeleidissä on tarjolla runsaasti maustettuja teelaatuja, joten valitsin rohkeasti jotakin mausteista. Ilma oli kirpakan kylmä (ja olin horrostanut bussissa koko kahden tunnin matkan), joten pu erh kuulosti sopivan lämmittävältä ja herättävältä teeltä.

En ollut koskaan juonut maustettua pu erhia, joten Appelsiini Pu-erh kiinnosti. Se sisältää pu erhin lisäksi sitruunankuorta, appelsiininsiivuja ja aromia. img_20161022_121927

Pu erh haudutetaan kuumana, joten kun pannullinen tulikuumaa teetä saapui pöytään, sain tosiaan sitä kaipaamani lämmikettä. Huonona puolena tietysti oli, että koska aikani oli rajattu, en ehtinyt testata hintaan kuuluvaa toista (puhumattakaan kolmannesta) haudutusta, koska kuuman pannullisen juomiseen kului yli puoli tuntia.

Miltä appelsiininen pu erh sitten maistui? Sitruunaiselta! Pu erh tuntui teen tuoksussa, mutta maussa ei ollut sellaista tuttua (ja toisille luotaantyöntävää) maanläheistä aromia. Tee oli lämmittävää, pehmeää ja raikasta. Jäähtyessään tee alkoi maistua enemmän siltä appelsiinilta, ja mukavan karvaalta.

Tee oli jotenkin talvisen makuista. Voin kuvitella juovani maustettua pu erhia toistekin. Pu erh on sitä paitsi mainio aamutee – siitä herää tehokkaasti, ja virkistyminen kestää pidempään kuin kahvikupillisen jälkeen (ainakin oman kokemukseni mukaan).

Advertisements

One thought on “Appelsiini Pu-erh (Teeleidi)”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s