Dirty Chai Tea (Celestial Seasonings)

img_20161007_080911

Eilen minulle kehuttiin kahviteetä. Siis teetä, jossa on kahvia. Ajattelin, miten joskus nuorena ja typeränä sain idean maustaa teetä kahvilla, ja miten karsea lopputulos oli. Mutta oikeasti; kahviteetä? Sitä myytiin lähi-Prismassa, joten nappasin paketin mukaan miettimättä sen pidempään, miten järkevältä yhdistelmä kuulosti.

Rikon tämän teen kanssa suunnilleen kaikkia periaatteitani. Mutta jos rikotaan, kannattaa rikkoa huolella. Periaatteeni ovat: img_20161007_080427

  1. En osta pussiteetä.
  2. En juo mustaa teetä (juuri koskaan).
  3. En osta maustettua mustaa teetä (koskaan).
  4. En laita teehen maitoa.
  5. En juo kahvia (ennen joulua; tämän syksyn periaate).

Tämä tee on chaita, maustettua mustaa teetä, joka pakkauksessa kehotetaan juomaan maidolla ja sokerilla. Harmittelen, ettei jääkaapissa ole kookosmaitoa (ei koskaan ole), sillä se voisi sopia tähän maustettuun makumaailmaan todella hyvin.

Teestä tulee neljän minuutin haudutuksella mustaa kuin kahvi. Se maistuu vähän makealta, etäisesti appelsiinilta (mikä on omituista, koska siinä ei ole appelsiinia). Löydän jääkaapista vain kermaa, jota lorautan sekaan pikkuisen. Sokeriin en sentään lähde, rajansa periaatteiden rikkomisellakin.

Tee on todella, todella kahvimaista, kuin maustettua kahvia. Maku on inkiväärin ja muskotin myötä myös hyvin jouluinen. Kammoamaani laihan kahvin fiilistä ei tule lainkaan.

En edes ole chai latten suuri ystävä, koska en pidä kovin makeasta teestä. Sen kanssa käy usein niin, että tuoksu on huumaava, lämmin ja kotoisa, mutta kun teetä juo, siihen kyllästyy muutaman kulauksen jälkeen. Tämä on silti omaa luokkaansa. Ehkä, koska en ole juonut kahvia pitkään aikaan, tässä on sitä ihanaa kahvin karvautta, jota olen kaipaillut. img_20161007_080350

Aamukahv… teenä toimii moitteetomasti: silmät aukeavat, tekee mieli sännätä maailmaan. Toista kupillista en uskalla ihan vielä juoda. Parempi katsoa kuin katua!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s