Mimosa

2016-09-15-2677

Tampereella, Itsenäisyydenkadulla, on kahvila Mimosa. Pidän sen valoisuudesta ja musiikista, joka siellä soi (jos on pakko olla taustamusiikkia, on parempi, ettei se ole mitään 2010-luvulta).

Teenjuojalle kahvila on hämmentävä. Siellä saa tilata teepannun, mutta se tarkoittaa pannullista kuumaa vettä ja teepussia. Kuinka selvitä tästä?

On otettava pari teepussia pannullista kohden, jotta teestä ei tule liian laihaa. Itse en juo mustaa teetä lähes koskaan, joten kartan sitä tässäkin tilanteessa, vaikka se todennäköisesti toimisi paremmin kuin vihreä. Vältän nimittäin myös vihreää pussiteetä, jos siitä tulisi hauduttaa pannullinen. Liian kuuma vesi + pitkä haudutus (kun ne pussit kuitenkin unohtuvat sinne pannuun) -> kamalaa teetä.

Valitsen siis aina yrttiteen tai muun haudukkeen. Kuuma vesi ei haittaa, pitkä haudustus on vain eduksi, ja pannullisen kuumaa vettä saa maistumaan joltakin. Viimeksi join jotakin sellaista, missä oli lakritsia, kanelia, ehkä inkivääriäkin ja muita mausteita.

Teen laatu on itselleni yleensä kynnyskysymys kahviloiden suosimisessa. Mimosaan olen kuitenkin päätynyt useamman kerran, koska siellä on aamuisin sopivan rauhallista, ja siellä kehtaa kirjoittaa pari tuntia sen teepannun äärellä ilman tunnetta, että on tiellä. Varsinaisesti en kyllä koe juovani siellä teetä – tulen sieltä kotiin hauduttamaan itselleni hyvän teen kirjoittamissession jälkeen.

 

Advertisements

One thought on “Mimosa”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s